2024. gadā būs jauns nodoklis, kas “pārsteigs” Latvijas iedzīvotājus un tas skars ikvienu no mums!

2024. gadā būs jauns nodoklis, kas “pārsteigs” Latvijas iedzīvotājus un tas skars ikvienu no mums! Jābūt gataviem, ka maciņš būs jāpaver krietni vairāk un plašāk vaļā! 

No sākuma noskaidrosim, kādi ir populārākie nodokļi Latvijā..

Latvijā ir dažādi nodokļi, kuri tiek izmantoti, lai finansētu valsts izdevumus un infrastruktūru. Šeit ir daži no svarīgākajiem nodokļiem Latvijā:

1. Iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN): Tas ir nodoklis, kas tiek piemērots fiziķiem par viņu ienākumiem. IIN ir progresīvs nodoklis, kas nozīmē, ka procentuālais nodokļa likme palielinās, jo palielinās ienākumi.

2. Uzņēmuma ienākuma nodoklis (UIN): Tas ir nodoklis, kas tiek iekasēts no uzņēmumiem par to ienākumiem. UIN nodokļa likme ir noteikta likumā un tiek aprēķināta no uzņēmuma gada peļņas.

 

3. Pievienotās vērtības nodoklis (PVN): Tas ir nodoklis, kas tiek iekasēts no patērētājiem par precēm un pakalpojumiem. Latvijā PVN likme ir parasti 21%, taču dažos gadījumos, piemēram, pārtikas produktiem un zālēm, piemērota preferenciāla likme 12%.

4. Nekustamā īpašuma nodoklis: Tas ir nodoklis, kas jāmaksā par nekustamo īpašumu, piemēram, dzīvokļiem, mājām vai zemi. Nodokļa likmes un formulas aprēķins atkarīgs no dažādiem faktoriem, piemēram, īpašuma vērtības un izmantošanas veida.

Lasi vēl: Visiem iedzīvotājiem, kuriem ir ”“Mastercard” norēķinu kartes gaidāmas pamatīgas izmaiņas attiecībā uz kartēm!

5. Transportlīdzekļa nodoklis: Tas ir nodoklis, kas jāmaksā par transportlīdzekļa reģistrāciju un lietošanu. Nodokļa apmērs ir atkarīgs no transportlīdzekļa kategorijas, motora jaudas un emisijām.

 

Šie ir tikai daži no nodokļiem Latvijā. Sistēma un nodokļu likmes var mainīties un ir zināms kādi nodokļi pievienosies šiem jau 2024.gada 1.janvārī. Kādi gan tie būs? Iedzīvotāji nudien būs pārsteigti. 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment